Politika privatnosti i uvjeti korištenja internetskog mjesta www.pismodjedabozicnjaka.com

Objavljeno: 23.10.2020.

Privatnost korisnika i zaštita privatnosti

Ova Politika zaštite privatnosti ima formu izjave, a opisuje osnovna načela prikupljanja i korištenja osobnih i drugih podataka od svojih korisnika i posjetitelja našeg internetskog mjesta i njegovih stranica. Želimo da razumijete kako koristimo i kako NE koristimo podatke koje nam povjeravate. Da biste shvatili našu Politiku privatnosti, molimo Vas da pročitate cjelokupan tekst.
DIERA, obrt za turističke usluge i izdavaštvo, vl. Dijana Eraković-Žilić, iz Petrinje, Mije Srnaka 22, OIB: 12677467116 koji je zastupnik portala www.pismodjedabozicnjaka.com izuzetno brine o poštivanju privatnosti korisnika svojih usluga.
Obzirom da nam prilikom naručivanja naših usluga povjeravate neke svoje osobne podatke, želimo da znate da nam je jasno koliko nam je velika odgovornost i da naporno radimo kako bismo Vaše podatke zaštitili i omogućili vam sigurnost. Ovo je odlika naše svjesnosti, etike i društveno odgovornog poslovanja.
Za buduće i sadašnje korisnike usluga portala pismodjedabožićnjaka.com, nakon što nam povjerite informacije koje Vas mogu identificirati na bilo koji način, budite uvjereni da će one biti iskorištene samo i isključivo u svrhu slanja i isporuke pisma (poštanske pošiljke), te ukoliko ste zahtjevali, izradu video poruke Djeda Božićnjaka, koju ste naručili na ovom internetskom mjestu.
Vjerujemo da su naši stavovi i pravila o privatnosti, pored originalnosti i kvalitete naših usluga, jedan od glavnih razloga zadovoljstva suradnje sa nama.

Privatnost djece

Internetsko mjesto www.pismodjedabozicnjaka.com i njegov zastupnik ne prodaju usluge djeci, već njihovim roditeljima ili drugim osobama koja moraju imati najmanje 18 godina i preuzeti odgovornost za ovaj čin. Stoga nam moraju ostaviti i svoje osobne podatke kako bismo ih identificirali u slučaju da roditelj ili skrbnik djeteta koje je primilo pismo ili video poruku Djeda Božićnjaka zahtjevaju informaciju tko je pošiljatelj. Sve osobe ispod 18 godina moraju imati dozvolu roditelja ili skrbnika da prihvaćaju ove Uvjete korištenja i Politiku privatnosti. Ukoliko imate ispod 18 godina, savjetujemo Vam da koristite naš servis samo uz nadzor roditelja ili skrbnika, iako korištenjem ovih internetskih stranica ne postoji mogućnost ugrožavanja sigurnosti djece ili pristupanja bilo kakvim nedozvoljenim sadržajima.
Sadržaj pisma koje pošaljete jednoj maloljetnoj osobi u potpunosti je bezazlen i OBAVEZNO prolazi kroz sustav provjere naših administratora. Pisma u kojima je naveden bilo kakav nedozvoljen, dvosmislen ili nepristojan sadržaj neće biti poslana.

Koje sve podatke prikupljamo i kako ih koristimo?

Vaše osobne podatke koristimo u cilju realizacije naše usluge. Prikupljamo ih i primamo putem naših web-mjesta, formulara, aplikacija, usluga i proizvoda koje nudimo.
Ne prikupljamo osobne podatke o Vama kad pristupate našim internetskim stranicama (izuzetak su kolačići), osim u slučajevima kada se odlučite biti korisnik neke naše usluge, npr. naručiti pismo Djeda Božićnjaka.
U tom slučaju, od vas će biti zatraženo da unesete sljedeće podatke: ime i prezime pošiljatelja/naručitelja i njegov broj telefona (neophodan u slučaju da Vas moramo kontaktirati u slučaju da ste unijeli nerazumljiv ili nedozvoljen sadržaj), e-mail adresa pošiljatelja/naručitelja pisma, ime i prezime primatelja pisma, poštanska adresa na koju će pismo biti isporučeno, spol, te okvirna dob primatelja pisma (neophodna radi usklađivanja sadržaja pisma u odnosu na uzrast). U slučaju da uz pismo zahtjevate i izradu video poruke Djeda Božićnjaka od Vas će biti zatraženo da učitate i fotografiju primatelja koja će biti sastavni element video poruke. Tom prilikom pristajete odnosno dajete privolu na njihovo korištenje u na ovoj stranici navedene svrhe.
Stoga, podatke nam ponekad dajete izravno, ali je moguće i da nam Vaše podatke učini dostupnim i netko treći (naručitelj pisma ili videa). Također, podatke prikupljamo kada rabite kolačiće, a više o njima saznajte na stranici Politika kolačića.
Za korisnike, ovo internetsko mjesto je struktuirano je tako, da prilikom posjete ne morate ostaviti osobne podatke. Iznimno, u slučaju da se odlučite koristiti našu uslugu „slanje pisma od Djeda Božićnjaka“, bit će zatražene gore navedeni podaci.
Naznake unutar ove Politike zaštite privatnosti uključene su u Uvjete korištenja portala koji se nalaze unutar prijave/obrasca za slanje pisma.
Označavanjem polja ispred rečenice „Slažem se sa Uvjetima o korištenju servisa PismoDjedaBozicnjaka.com”, svaki korisnik pristaje na Politiku zaštite privatnosti koja je ovdje navedena.
U sklopu prikupljanja podataka postoje obavezna polja (placeholderi) koje je obavezno popuniti jer su nam ti podaci potrebni za:
Izvršenje usluge (npr. za potrebe dostave pismonosne pošiljke ili video poruke koje ste naručili putem internetskog mjesta ili njegove aplikacije);
Ispunjavanje zakonskih obveza.
Neispunjavanje obaveznih polja može utjecati na našu mogućnost da Vam pružimo traženu uslugu, kako u potpunosti, tako i djelomično.
Internetsko mjesto www.pismodjedabozicnjaka.com i njegov zastupnik ne dostavljaju, iznajmljuju ili prodaju Vaše osobne informacije niti jednoj organizaciji ili trećem licu.
Korisničke podatke možemo dostaviti regulatornim tijelima i službenim organima u skladu s važećim Zakonima Republike Hrvatske.

Osobni podaci

Osobni podatak je svaka informacija koja može identificirati fizičku osobu, izravno ili neizravno, posebno na osnovi jednog ili više obilježja specifičnih za njezin fizički, psihološki, mentalni, gospodarski, kulturni ili socijalni identitet (npr. ime i prezime,fotografija, kućna adresa, broj telefona, adresa e-pošte, osobne preferencije i sl. To čak mogu biti i identifikatori poput IP adrese računala, MAC adresa smart uređaja ili kolačići).

Osobne podatke korisnika i klijenata prikuplja, obrađuje i koristi DIERA, obrt za turističke usluge i izdavaštvo, vl. Dijana Eraković-Žilić, iz Petrinje, Mije Srnaka 22, OIB: 12677467116 u skladu s odredbama o zaštititi privatnosti.
Prvenstvena svrha prikupljanja osobnih podataka korisnika je pružanje usluge – slanje pisma (i/ili video poruke) Djeda Božićnjaka te poboljšanje kvalitete usluga.
Osobne podatke korisnika ovlašteni su koristiti DIERA, obrt za turističke usluge i izdavaštvo i njeni poslovni partneri isključivo u cilju pružanja, unapređenja i naplate usluga.

Pravo na pristup osobnim podacima i Pravo na brisanje i zaborav.

DIERA, obrt za turističke usluge i izdavaštvo se obvezuje pružati zaštitu osobnih podataka korisnika i klijenata, informirati kupce o načinu korištenja prikupljenih podataka, redovito davati kupcima mogućnost izbora o upotrebi njihovih podataka, uključujući mogućnost odluke žele li ili ne da se njihovo ime ukloni iz naše baze podataka. Svi se podaci o korisnicima strogo sečuvaju i dostupni su samo djelatnicima kojima su ti podaci nužni za obavljanje posla. Svi djelatnici i poslovni partneri odgovorni su za poštivanje načela zaštite privatnosti u skladu s domaćim i međunarodnim zakonima vezanim uz zaštitu podataka i privatnost korisnika:


Sukladno Općoj uredbi o zaštiti osobnih podataka Europske Unije i Zakonu o zaštiti podataka, prikupljeni osobni podaci pohranjuju se u evidencijama osobnih podataka kojih je voditelj Dijana Eraković-Žilić - DIERA, obrt za turističke usluge i izdavaštvo
Dijana Eraković-Žilić - DIERA, obrt za turističke usluge i izdavaštvo čuva privatnost svojih korisnika, skuplja samo nužne podatke za poslovne svrhe (obrada i dostava poštanske pošiljke ili video poruke od Djeda Božićnjaka) te se njima koristi samo u svrhu poslovne potrebe, a u skladu sa zakonskim obvezama.
Vaše osobne podatke čuvamo samo dok su nam potrebni u svrhe u koje ih pohranjujemo, da bismo ispunili vaše potrebe ili zakonske obveze. Kako bismo odredili razdoblje zadržavanja Vaših osobnih podataka vodimo se sljedećim kriterijima:
Kada naručujete/kupujete proizvode i usluge, čuvamo vaše osobne podatke najmanje u periodu trajanja poslovne potrebe. Sukladno s općim zastarnim rokom po Zakonu o obveznim odnosima RH (5 godina), oni će biti obrisani ili anonimizirani;
Iznimka kada Vaše osobne podatke čuvamo duže je zbog pravnih obveza (npr. slučjevi sudskog spora);
Podaci mogu biti proslijeđeni mjerodavnom tijelu državne vlasti u provedbi zakonskih ovlasti tijela državne vlasti;
Kada nam se obratite s upitom (emailom preko stranice „kontakt“ ili direktno), čuvamo vaše osobne podatke povjerene tom prilikom u razdoblju potrebnom za obradu upita te najduže još tri godine;
Ukoliko ste pristali na izravan marketing, pohranjujemo vaše osobne podatke dok ne otkažete pretplatu ili ne zatražite brisanje pretplate;
Pošto nam vaši osobni podaci više ne budu potrebni, uklanjamo ih iz sustava i arhiva ili ih pretvaramo u anonimne podatke tako da vas više ne možemo identificirati.
Upite ili primjedbe vezane uz navedeni zakon te prikupljanje osobnih podataka korisnik može dostaviti putem elektroničke pošte na mail-adresu pismo[at]pismodjedabozicnjaka.com.

Vaša prava i izbori

DIERA, obrt za turističke usluge i izdavaštvo poštuje vaše pravo na privatnost: važno je da možete upravljati svojim osobnim podacima. Imate sljedeća prava:
Pravo na pristup do svojih osobnih podataka koji su u vezi s njime prikupljeni, a tom prilikom upravitelj može koristiti sva razumna sredstva za utvrđivanje identiteta pojedinca čiji su osobni podaci, posebice u okviru online usluga i online identifikatora.
Pravo na popravak netočnih podataka koji su u vezi s njime prikupljeni, a tom prilikom voditelj obrade može koristiti sva razumna sredstva za provjeravanje identiteta pojedinca čiji su osobni podaci, posebice u okviru online usluga i online identifikatora.
Pravo na ”zaborav”, odnosno brisanje svih podataka, ako su ispunjeni uvjeti iz 17. članka Opće uredbe o zaštiti podataka.
Pravo na prestanak korištenja osobnih podataka u svrhe direktnog marketinga povlačenjem privole
Pravo na samostalno odlučivanje o korištenju osobnih podataka koje se temelji na automatiziranoj obradi.
Pravo da protiv voditelja obrade uloži pritužbu nadzornom tijelu Agenciji za zaštitu osobnih podataka, Martićeva 4, Zagreb, ako smatrate da obrada osobnih podataka krši Opću uredbu o zaštiti podataka.
Za obradu vašeg zahtjeva možda ćemo zatražiti potvrdu identiteta.

Naručivanje usluge

Da biste naručili neku našu uslugu, na za to predviđenim mjestima unutar našeg internetskog mjesta i njegovih internetskih stranica tražit ćemo osobne podatke primatelja i naručitelja (U tom slučaju, od vas će biti zatraženo da unesete sljedeće podatke: ime pošiljatelja, ime i prezime primatelja pisma, e-mail adresa pošiljatelja pisma, poštanska adresa na koju će pismo biti isporučeno te spol primatelja pisma. Ukoliko se odlučite naručiti i uslugu „Video poruka Djeda Božićnjaka“ od naručitelja će biti zatraženo da učita i fotografiju primatelja koja će biti sastavni element video poruke.
Internetsko mjesto www.pismodjedabozicnjaka.com iDIERA, obrt za turističke usluge i izdavaštvo nisu odgovorni za neovlašteno korištenje ovog servisa ili slanje pisma (i/ili video poruke) primatelju od strane naručitelja, niti za eventualnu štetu nastalu na taj način obzirom da zlonamjerna osoba ima iste mogućnosti i mimo našeg servisa.

Kolačići

Internetsko mjesto www.pismodjedabozicnjaka.com koristi kolačiće (cookies). Više o uporabi kolačića saznajte na našoj stranici Politika kolačića.

Sigurnost Vaših osobnih podataka

Obvezni smo štititi vaše osobne podatke i poduzimati potrebne mjere da bismo osigurali njihovu zaštitu. Ugovorno obvezujemo pouzdane treće osobe koje obrađuju vaše osobne podatke da čine to isto.
Uvijek dajemo sve od sebe da bismo zaštitili vaše osobne podatke i nakon što ih primimo strogim postupcima i sigurnosnim značajkama trudimo se spriječiti neovlašteni pristup podacima. Kako prijenos podataka putem interneta nije sasvim siguran, ne možemo garantirati sigurnost podataka poslanih na našu stranicu. Svaki prijenos kao takav izvršavate na vlastitu odgovornost.

Kršenje privatnosti podataka

U slučaju da na bilo koji način osobni podaci koji se čuvaju u našoj bazi podataka ili bazi podataka nekog od naših partnera budu ugroženi obavijestit ćemo sve relevantne osobe i nadležna tijela u roku od 72 sata od spoznaje o tome da je došlo do prekršaja te ako je očigledno da su ukradeni podaci spremljeni na način da postoji mogućnost da se prilikom krađe može otkriti identitet vlasnika podataka.

Kome možemo proslijediti Vaše podatke

Mali dio poslovnih zadataka povjeravamo trećim osobama-suradnicima ili tvrtkama-suradnicima koji su izvršitelji naših naloga (podizvođači) kako bismo ispunili svrhu zbog koje ste nam podatke i ustupili. Npr, montaža video poruke Djeda Božićnjaka. Međutim, budite uvjereni da im ove podatke ustupamo u vrlo ograničenom opsegu i nastojimo da podaci budu nužno svedeni na minimalni obujam - samo kako bi mogli izvršiti naš nalog. Tako na primjer, suradnicima za video montažu neće biti dostupna npr. vaša email adresa obzirom da ona nije element video sadržine, kao ni broj telefona i sl. Od suradnika zahtijevamo istinsku posvećenost pružanju zaštite privatnosti na koju su i sami obavezni (GDPR) i jamstvo da Vaše podatke neće koristiti u druge svrhe. 
Osim servisu za video montažu, Vaše osobne podatke ćemo morati povjeriti i drugim tvrtkama ili institucijama -suradnicima kao što je Hrvatska Pošta koja vrši dostavu pismonosnih pošiljki (adresa te ime i prezime primatelja).
Zatim, treća osoba koja će imati ograničen pristup Vašim podacima je tvrtka koja nam pomaže u pružanju tehničke podrške kao što su pružatelji platforme ili smještaja na poslužitelju, podrške i održavanja baza podataka, kao i softvera i aplikacija koje mogu sadržavati vaše podatke (takve usluge ponekad podrazumijevaju dopušten pristup vašim podacima da bi mogle izvršiti nužne zadatke);
Pružatelju usluge plaćanja (ukoliko se odlučite platiti preko PayPal-a) ćemo također ustupiti neke Vaše podatke ali samo one koje ste ostavili u grupi polja na kartici PayPal na našoj stranici, a to su ime, prezime i telefonski broj. Podatke vezane za plaćanje (broj kartice i sl.) ne povjeravate nama već direktno poslužitelju plaćanja pošto budete preusmjereni na njihovu internetsku stranicu, sa koje ćete, po obavljenom plaćanju, biti vraćeni (ponovno preusmjereni) nazad na našu internetsku stranicu.

Pohrana podataka

Povjerene nam i prikupljene osobne podatke čuvamo na serverima pružatelja takvih usluga. Moguće je podatke prenijeti na odredište izvan Europskog gospodarskog prostora („EGP-a”) te im se može pristupiti s navedenog odredišta i mogu biti pohranjeni na njemu. Mogu ga obrađivati članovi osoblja koji djeluju izvan EGP-a i rade za nas ili za jednog od naših pružatelja usluga.
DIERA, obrt za turističke usluge i izdavaštvo prenosi osobne podatke izvan EGP-a samo na siguran način i u skladu sa zakonom. Kako neke zemlje možda nemaju zakone koji uređuju upotrebu i prijenos osobnih podataka, poduzimamo potrebne mjere da bismo osigurali da se treće osobe pridržavaju obveza navedenih u ovim Pravilima.

Promjene politike o privatnosti


Internetsko mjesto www.pismodjedabozicnjaka.com i njegov zastupnik zadržavaju pravo promjeniti Politiku privatnosti u bilo kom trenutku u skladu s zakonskim regulativama.
Nećemo eksplicitno obavijestiti naše klijente ili korisnike naših internetskih stranica o tim promjenama.
Pozivamo Vas da povremeno posjetite našu web stranicu u cilju provjere promjena Politike privatnosti. Operativna verzija Politike privatnosti uvijek je dostupna u okviru ove stranice.

Poveznice

Na našim internetskim stranicama možete pronaći poveznice (linkove) koji vode na treće internetske stranice koje nisu u našemu vlasništvu. U tim slučajevima, naše web stranice i njihov zastupnik nisu odgovorni za pravila privatnosti ili sadržaj tih stranica. Preporučujemo Vam da pročitate Politiku privatnosti svakog internetskog mjesta prije njegovog korištenja.

Kontakt

Ukoliko imate pitanja u vezi ove Politike privatnosti, molim Vas da pošaljete na adresu pismo[at]pismodjedabozicnjaka.com
 
 
 
 

Uvjeti korištenja internetskih stranica na www.pismodjedabozicnjaka.com 

Korištenje

Svi korisnici sadržaja i ponuđenih usluga na stranicama internetskog mjesta www.pismodjedabozicnjaka.com moraju se pridržavati ovdje navedenih uvjeta korištenja i pristupa stranicama internetskog mjesta www.pismodjedabozicnjaka.com ili stranicama povezanim s istom.
Svi sadržaji objavljeni na www.pismodjedabozicnjaka.com vlasništvo su zastupnika ovog internetskog mjesta i smiju se koristiti samo u privatne i nekomercijalne svrhe uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava te prava trećih osoba. Posjetiteljima internetskih stranica i korisnicima ponuđenih usluga nije dopušteno kopiranje, preinaka, objavljivanje, distribuiranje, prenošenje, izlaganje, prodaja, licenciranje i stvaranje izvedenih djela, kao i korištenje bilo kojeg sadržaja dostupnog na stranici ili putem iste za bilo koju komercijalnu ili javnu svrhu bez pismenog pristanka zastupnika ovog internetskog mjesta a to je:
DIERA, obrt za turističke usluge i izdavaštvo, vl. Dijana Eraković-Žilić, iz Petrinje, Mije Srnaka 22, OIB: 12677467116 Također, sadržaji na www.pismodjedabozicnjaka.com se ne smiju koristiti na bilo koji način koji može uzrokovati štetu DIERA, obrtu za turističke usluge i izdavaštvo ili bilo kojoj trećoj strani.
Korištenjem sadržaja stranica internetskog mjesta www.pismodjedabozicnjaka.com korisnik prihvaća sve rizike koji nastaju iz korištenja istog te prihvaća da će koristiti sadržaj ove internet stranice isključivo za osobnu uporabu i na vlastitu odgovornost.
Pristupom našim stranicama naznačujete da priznajete i prihvaćate sve ovdje navedene pravne uvjete, a ukoliko niste suglasni s istima, molimo da naše internet stranice ne koristite.

Odricanje od odgovornosti

DIERA, obrt za turističke usluge i izdavaštvo će uložiti razumne napore da internetsko mjesto www.pismodjedabozicnjaka.com održi u potpunosti funkcionalnom i da sve objavljene informacije budu cjelovite i točne. Međutim, nije odgovorna za povremeno nefunkcioniranje stranice, eventualnu netočnost sporednih informacija koje nisu na štetu naručitelja, kao niti za bilo kakvu štetu nastalu korištenjem sporednih netočnih ili nepotpunih informacija koje nisu vezane za uslugu (dakle, sporedne su) ili nemogućnošću pristupa internetskom mjestu.
DIERA, obrt za turističke usluge i izdavaštvo se u potpunosti odriče svake odgovornosti za štetu koja na bilo koji način može nastati ili je na bilo koji način vezana za korištenje ovog internetskog mjesta ili bilo koje s njim povezane intrnetske stranice.
DIERA, obrt za turističke usluge i izdavaštvo zadržava pravo izmjene sadržaja ove intrnet stranice, te neće biti odgovorna ni za kakve moguće posljedice proizašle iz takvih promjena.
Svi su korisnici suglasni da je pristup i korištenje ove intrnet stranice i bilo koje s njom povezane intrnet stranice te sadržaja iste na njihov vlastiti rizik.
DIERA, obrt za turističke usluge i izdavaštvo može onemogućiti ili ograničiti korisnicima pristup ovoj stranici za vrijeme izmjene, održavanja ili u slučaju tehničke greške na stranici, ukoliko korisnik koristi ovu stranicu na način suprotan ovim pravnim napomenama ili ukoliko korisnik postupa na način koji bi po mišljenju DIERA, obrt za turističke usluge i izdavaštvo (Dijana Eraković Žilić) na bilo koji način ugrožavao ili mogao ugroziti rad ovog intrnetskog mjesta.

Naručivanje

Usluge se naručuju putem online formulara na stranici za naručivanje. Uslugu tehnički može naručiti bilo tko i po slobodnoj volji. Naručitelj nije u obavezi platiti naručenu uslugu (što podrazumjeva da mu neće biti ni isporučena) tj. ima se pravo predomisliti.
U slučaju da pružatelj usluga nije u mogućnosti isporučiti/izvršiti naručenu uslugu iz razloga što mu je ponestalo sredstava (memoranduma i sl.) ili zbog toga što HP (Hrvatska Pošta) smatra da dostavljena adresa nije ispravnna ili iz drugog razloga nije moguće uručiti pošiljku, ima pravo ne izvršiti narudžbu koja nije plaćena, a u slučaju da jeste plaćena, u obavezi je u najkraćem mogućem roku, naručitelju vratiti novac uz prethodni dogovor ili, uz pristanak naručitelja, dogovoriti novi rok i uvjete za izvršenje usluge.
Ako naručitelj odbije primiti poštansku pošiljku koju je naručio, pružatelj usluge nema obavezu refundirati uplaćena sredstva. Na zahtjev naručitelja možemo i voljni smo ponovo pokušati dostavu na isti način.

Dostava

Opći uvjeti dostave 
Naručena pisma i sl. koja se šalju poštom dostavljaju se način i po pravilima koja diktira Hrvatska Pošta.
Okvirni je rok isporuke je do 6 (šest) radnih dana od datuma slanja pošiljke koji se definira kao jedan radni dan po izvršenoj uplati.
Ostali uvjeti dostave 
Pismo će biti zapakirano u standardnu kovertu tako da se uobičajenom manipulacijom u poštanskom prometu ne može oštetiti.
Ako kupac, nakon što je pošiljka poslana, u očekivanom vremenskom roku ne primi pošiljku ili obavijest o isporuci, ima pravo o tome obavijestiti pružatelja usluga kako bi se poduzelo traženje pošiljke ili kako bi se poslala zamjenska pošiljka.
U slučaju kašnjenja zbog više sile (izgubljene pošiljke, oštećene pošiljke u dostavi u distribucijskom centru HP-a i sl.) DIERA, obrt za turističke usluge i izdavaštvo ne preuzima odgovornost na „prvi rizik“ i obvezuje se poslati zamjensku pošiljku u najkraćem roku.

Plaćanje

Naručene uslugenaručitelj može platiti na jedan od sljedećih načina:
1. uplatom u pošti, banci, FINI ili internet bankarstvom;
2. PayPal-om kao pružateljem usluga plaćanja.
 Sigurnost plaćanja 
Važno je napomenuti da, ukoliko se odlučite platiti PayPal-om, sam čin transakcije neće biti obavljen kod nas tj. na našoj internetskoj stranici već ćete biti preusmjereni na sigurnu internetsku lokaciju u vlasništvu PayPal-a gdje važe tamošnji uslovi korištenja i politike privatnosti. Po obavljenom plaćanju, PayPal će vas redirekcijom vratiti na našu internetsku stranicu na kojoj će biti ispisan tekst zahvalnosti na ukazanom povjerenju i narudžbi naše usluge.

Reklamacije

Naručitelj ima pravo na reklamaciju sukladno aktualnim zakonskim riješenjima iz oblasti zaštite potrošača, a posebice u slučajevima da pošiljka nije isporučena ili je isporučena sa neprimjernim zakašnjenjem te ako sadrži pogrešku uzrokovanu manipulacijom našeg operatera.
U iznad navedenim slučajevima, rado ćemo, u dogovoru s naručiteljem, poslati novu / zamjensku pošiljku ili refundirati uplaćena sredstva.

Autorska prava / zaštitni znakovi

Sva neovlaštena korištenja sadržaja ove internet stranice koja krše autorska prava DIERA, obrt za turističke usluge i izdavaštvo, podložna su utuženju i kaznenim odredbama Zakona o autorskim pravima.
Svi zaštitni znakovi i žigovi koji se pojavljuju na ovoj internet stranici, a koji nisu znakovi DIERA, obrt za turističke usluge i izdavaštvo pripadaju trećim osobama.
DIERA, obrt za turističke usluge i izdavaštvo pridržava pravo ukloniti sa stranica bilo kakav sadržaj koji navodno krši autorska prava drugoga. Obavijesti o navodnim povredama autorskih prava na ovim internet stranicama molimo pošaljite na mail pismo[at]pismodjedabozicnjaka.com s naznakom “Kršenje autorskih prava”.

Rješavanje sporova i mjerodavno pravo

Eventualne sporove DIERA, obrt za turističke usluge i izdavaštvo i potrošač nastojat će riješiti dogovorom i mirnim putem, a u suprotnom nadležni su Hrvatski sudovi.