Kako naručiti / poslatipismo od Djeda Božićnjaka?

Potrebno je, na ovom portalu, popuniti obrazac za kreiranje pisma. Klikom na veliki crveni gumb krećete u proces kreiranja pisma u tri koraka.Koliko košta pismo Djeda Božićnjaka i koliko dugo putuje?

Cijena usluge slanja pisma iznosi 6.99 EUR (52,66 HRK)  i u nju je uračunata poštarina (poštanska pošiljka - prioritetno pismo). Prioritetno pismo stiže nešto brže nego obična poštanska pošiljka koja putuje do četiri dana na cijeloj teritoriji Hrvatske osim otoka i, katkada, Dalmatinske Zagore.


Postoji i opcija da pismo stigne brzom poštom (kurirska služba DPD) ali cijena se tada uvećava za iznos poštarine koja košta dodatnih 4,64 EUR (34,96 HRK) .


Izuzetno, ukoliko pošiljka putuje na otoke koji s kopnom nisu povezani mostom, naplaćuje se još jedna poštanska naknada od 4,64 EUR (34,96 HRK) (naknada za otoke)  što je prilično neisplativo te kad su otoci u pitanju, preopručamo odabrati način dostave prioritetnim pismom.

Osim toga, za otoke DPD ne garantira brzu dostavu u roku od dva dana.


- Cijena video poruke Djeda Božićnjaka je 9,49 EUR (71,5 HRK)
- Cijena video poruke 360° iznosi 9,90 EUR (74,59 HRK)

Važno! Cijene u EUR iskazane su po tečaju od 7,53450 kuna za euroŠto ako je adresa za dostavu u inozemstvu?

Ni to nije problem!
Svjesni ste da u tom slučaju ne vrijede svugdje vidljivi rokovu za isporuku (oni vrijede samo za teritorij Hrvatske).
Pismo kom je odredišna adresa u inozemstvu naručujete posve regularno s tim što ćete na stranici i za plaćanje odabrati Zastavicu i naziv zemlje odredišta. Pošto to uradite, sustav će Vam prikazati cijenu u lokalnoj valuti (npr, ako ste iz Norvešeke, u Norveškim krunama), a jedina opcija za plaćanje će biti PayPal-om.


Međutim, što ako ste Vi iz Hrvatske, a samo želite poslati pismo u inozemstvo?! 
- U tom slučaju ignorirajte sve iznad navedeno i upišite adresu u inozemstvu ne mijenjajući naziv zemlje (neka ostane Hrvatska).
Također, ukoliko je odredišna adresa u inozemstvu, nemojte koristiti opciju naručivanja brzom poštom niti plaćanja pouzećem. Tako naručene pošiljke ne možemo poslati.

Dakle, neophodno je odabrati način plaćanja "uplatnicom" te uvećati iznos za uplatu za 2,25 EUR (16,95 HRK).
I to je sve! :)Što ako moje pismo ne stigne?

Pisma se šalju Poštom te stoga, usprkos odličnoj organizaciji i dobrom funkcioniranju poštanskog prometa u Hrvatskoj, postoji minimalna mogućnost da poštanska pošiljka zakasni ili ne stigne na odredište.
Mi smatramo da pismo treba stići za maksimalno 5 RADNIH dana te, ako pismo nije stiglo u tom roku prihvaćamo reklamaciju. Za početak, provjerit ćemo status pošiljke. Ukoliko se pismo „izgubilo“, u dogovoru s Vama, šaljemo Vam novo o našem trošku.Kada je najbolje poslati / naručiti pismo?

Bitno je da pismo stigne što ranije, da kod djeteta izazove snažan osjećaj vjerovanja u Djeda Božićnjaka, iščekivanja, preispitivanja vlastitog ponašanja (zašto je Djed Božićnjak u pismu napisao da sam bio dobar) i sl. Ako pismo stigne relativno kasno, tek nekoliko dana prije Djeda Božićnjaka, djetetu skraćujete doživljaje i dojmove te povećavate mogućnost da pismo „zakasni“, stigne poslije Djeda Božićnjaka (zbog tradicionalnih blagdanskih gužvi u poštanskom prometu) i da zbog toga "čarolija" bude uništena.
Bit je da iščekivanje Božića i Nove godine bude jednako lijepo kao i njihov dolazak.

Kako da naručim pismo kad imam više djece?

Pisma na našem servisu su, načelno, namijenjena pojedincima a ne skupini (svako pismo je uvijek u jednini) ali, već u idućem koraku, nakon što popunite pismo u jednini, imat ćete priliku da izmijeniti njegov kompletan tekst. Tom prilikom ga možete prepraviti kako god želite, pa i prebaciti ga u množinu.

Ipak, vodite računa da, ako ovo radite, morate pažljivo pročitati i ispraviti cijeli tekst (i, potom, obavezno kliknuti na gumb"sačuvaj izmjene").

 

Međutim, i pored ove mogućnosti, razmislite da za svako dijete, ipak, naručite posebno pismo jer ona su uvijek drugačija (sustav  Vas prepoznaje po IP adresi ili sesiji i uvijek Vam nudi drugačiji osnovni tekst pisma). Razlog ovome je karakter Djeda Božićnjaka koji i darove donosi svakom djetetu pojedinačno. Svako dijete je posebno i zaslužuje posebnu Djedovu pažnju.


U pismu se Djed Božićnjak obraća djetetu osobno, po imenu. Navodi njegove osobne vrline i dobra djela za koje je dijete zaslužno (to baš i nije moguće u slučaju skupine djece, makar ih bilo i dvoje) kao i dječje želje koje će Djed Božićnjak ostvariti u obliku darova ispod jelke.

 

Drugi razlog zašto biste trebali za svako dijete naručiti zasebno pismo je video poruka Djeda Božićnjaka koju, ukoliko želite i nju naručiti, ne možete ju prilagoditi množini (snimljena je u jednini i kreirana s personalizacijama za jedno dijete). Također, u sustavu imamo više različitih tipova video poruka (sa drugačijom radnjom i scenarijem) tako da, ne brinite, video poruke, također, neće biti iste.

Što je i kako se naručuje video poruka Djeda Božićnjaka?!

Video poruka Djeda Božićnjaka je personalizirani video koji objašnjava kako izgleda jedan dan u Djedovom selu.
Djete će imati priliku upoznati i Baku Božićnjak, doznati neke Djedove probleme i tajne, a Djed će mu otkriti i tajnu kako nastaje čarolija (pomoću Alkemije).

Vrhunac radnje biva kada Djed Božićnjak, listajući Veliku knjigu dobre djece, naiđe na stranicu sa fotografijom i imenom Vašeg djeteta, na kojoj, između ostalog pišu i neke vrlo osobne i točne pohvale za dijete te popis njegovih želja.


Djeca uistinu ne mogu ostati ravnodušna!Video poruka se naručuje kao dodatna usluga uz pismo Djeda Božićnjaka. Prilikom kreiranja teksta pisma, sustav će Vas upitati želite li naručiti i video poruku Djeda Božićnjaka. U slučaju da kliknete da ju želite, sustav će od Vas zatražiti da učitate i jednu portretnu fotografiju Vašeg djeteta koja će, u procesu video montaže, postati dio video poruke. Ostali podaci i informacije će se povui iz teksta pisma.


I to je sve!

Kako da pisma i video poruke koje naručujem za svoju djecu budu različita?

Kako bi riješili problem roditelja (naručitelja) koji imaju dvoje ili više djece, kreirali smo više različitih tipova pisama, kako dvoje ili više djece ne bi dobili isti osnovni tekst pisma, međutim, svi oni koji naručuju samo jedno pismo za jedno dijete nemaju mogućnost izbora među različitim šablonima pisama.

Naručitelj, pošto izvrši narudžbinu jednog pisma tek, na kraju tog procesa, ima priliku kliknuti na dugme na kojemu piše „Naručite drugo, drugačije pismo...“ i tako dalje.
Jedino o čemu naručitelji moraju voditi  računa je da naručivanje više tipova pisama moraju izvršiti serijski, jedno za drugim. Dakle, mora se voditi računa da ne istekne dvadesetominutna sesija jer će, u tom slučaju, sustav opet krenuti od prvog tipa pisma.

Isto je i sa video porukama Djeda Božićnjaka.Hoću li dobiti i CD disk?!

Ne, CD / DVD tehnologija je odavno zastarela i prevaziđena. Pitanje je, biste li i imali gdje staviti CD, a svakako će najveći broj pregleda ovog videa biti na smartphone mobitelu koji nema CD rom.
Video se isporučuje poveznicom (linkom) koji se nalazi u QR kôdu koji je otisnut u zaglavlju pisma. Dakle, u kuverti sa pismom, a ne u emailu kao što je to bio slučaj do prošle sezone kada QR tehnologija nije bila toliko odomaćena (danas QR kod dobijete na računu svaki put kada odete u kupnju).